Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Novelláskötetek


2013-11-24-szinvalto-borito.jpgSzemenszedett

(Szemelvény)

„Formás lábait simogattam. Kéjesen birizgáltam bőrének minden négyzetcentiméterét, s már szinte combja belső tövénél jártam. Gondolatban, de a valóságban még éppen csak elindultam a kéj útján. Lentről fölfele. A lábfejénél kezdtem. Érzéki érintésem nyomán begörbítette lábujjait, majd miközben sarka felé haladtam, mint kiscica nyújtotta ki lábait. Egészen közel hajoltam hozzá, hogy lássam élénkpirosra festett körmeit. Karcsú lábikrájánál egy picit elidőztem, ki akartam élvezni minden percét a lehetőségnek.”

 

 

 

„Az írások Örkény egyperceseit juttatták eszembe. Vizsy Ferenc szellemes karcolataival mesterien kelti fel az érdeklődést, ringat el egészen más befejezést várva, majd, mint az égből a tehetség villámcsapása, teljesen más befejezéssel hökkent meg.”

Dr. Halák László író, újságíró


2014-05-31-szinjatszo-borito.jpgÍzek

(Szemelvény)

„Keserű vagy. A kis történéseket az élet nagy dolgaivá, a vele járó pici bosszúságokat világfájdalommá nagyítod. Ilyenkor beborul az ég, és az egész földet elárasztó napsütést csupán a „Te” szigetén váltja fel zivatar. Lehűl körülötted minden, és önnön borzongásodat átjárhatatlan köpenybe burkolózva próbálod enyhíteni. Szinte elveszel számomra, és látom, nem vagy önmagad sem. Ha keresve-keresetlen mégis rád találok, cirógatnálak, de sündisznó sörtéid elriasztanak.”

 

 

 

"Vizsy Ferenc pontosan érzékeli: a világ az író számára színház is lehet – theatrum mundi. Korok, történések, eszmények, finom észrevételek, bölcs, megkomponált mondatok színháza. Az író arra hivatott, hogy ne csak regisztrálja, hanem láttassa is azt, ami a szemnek látható, vagy éppen láthatatlan. Színjátszó novellákban."

Balázs Tibor történész, költő, író


2014-10-20-drakula-borito.jpgFrissen mázolva

(Szemelvény)

„- A szakemberek úgy vélik, hogy Ian, Vlad, Temp és Helena holtteste van ezek mögött. A bizonytalanság oka, hogy nem mindig találták meg a tetemeket, az első felnyitáskor még igen, de a második felnyitáskor már üresen tátongtak. Más alkalmakkor pedig, a korábban tapasztaltaktól eltérő sorrendben foglalták el nyughelyeiket a néhaiak. A rejtély máig megoldatlan. Kérem, ne feledjék, hogy a törcsvári kastély a mítosz, az intrika és a mágia fellegvára. Ez jusson az eszükbe akkor is, ha szétszélednek, ugyanis tizenöt perc szabadidőt kapnak. Most pedig bocsássanak meg, de nekem egy kis dolgom van."

 

 

„Vizsy Ferenc nagy mesemondó: könnyű, légies mozdulatokkal fonja szereplői történetét, játszik és játékra késztet: a papírra betűket vet, a betűkből szó formálódik, és belehelyezi ezt az anyagba, de nem gólemet teremt, hanem trükkös koboldot, mely hol nevettet, hol pedig sírásra késztet."

Dr. Horváth Sándor Domonkos megyei könyvtárigazgató

 
 

 


Elérhetőség

Facebook:
https://www.facebook.com/vizsyfi

30 633 21 77

vizsyfi@gmail.com